2120. Dunakeszi
Egressy u.4.

+36-30-339-67-64
info@autonyiri.hu

Fék javítás

A gépkocsi fékrendszere kiemelten fontos részegység. A biztonság, megbízhatóság elengedhetetlen, nem ismerünk kompromisszumokat. Ügyfeleink tudják, a minőségi alkatrészek, a minőségi munka, profi eredménnyel jár, nincs csikorgás, nyikorgás, csak tökéletes fékrendszer, a lehető legjobb és legrövidebb fékút.

Mivel a fékjavítások alkalmával KIZÁRÓLAG GYÁRI EREDETŰ vagy GYÁRIVAL AZONOS MINŐSÉGŰ alkatrészt építünk autójába, ezért bátran vállaunk mindenk fék alkatrészre ÉLETTARTAM GARANCIÁT !

Fékbetétek, féktárcsák cseréje.

Az elmúlt években, évtizedekben nagyon sokat fejlődött a gépkocsik teljesítménye, ma már egy kisebb motornál sem meglepő a közel 100 lóerős teljesítmény. Ha a teljesítmény megnövekedett, akkor nagyobb hangsúly kerül a minőségi fékalkatrészek használatára, a megbízható munkavégzésre is. Ha fékbetét már csak minimális vastagságú, akkor rövidesen nem biztosít megfelelő fékhatást, valamint károsíthatja a féktárcsák állapotát is.  Ha a féktárcsák felülete nem kielégítő, a tárcsák méret alá kerülnek, esetleg korrodáltak, akkor szintén veszélyes a használatuk, szélsőszéges helyzetben balesetet okozhat. Ne közlekedjen balesetveszélyes autóval, inkább ellenőríztesse fékrendszerét.

Egyéb fékalkatrészek.

Fékcsövek, munkahengerek, féknyergek, szervódob, főfékhenger, ABS alkatrészek, stb,... Ezek is a fékberendezés részei, melyek  működése adja a teljes, komplett megfelelő fékhatást. Az úgynevezett kopó és fogyó alkatrészek mellett minden fékalkatrész felülvizsgálata fontos néha szemrevételezéssel, néha műszeres ellenőrzéssel, esetleg számítógépes fékhatás méréssel, vagy működésvizsgálattal.

A fékrendszer vizsgálatát, javítását SOHA ne bízza bizonytalan, értéktelen garázsokra, szakképesítéssel, engedélyekkel, minősítésekkel nem rendelkező sufnikra, aki nem adnak bizonylatot, számlát a munkájukról, mert az nem számonkérhető, megbízhatatlan, szakszerűtlen. Kérjen mindig, minden fékjavíátsról SZÁMLÁT, FÉKHATÁSMÉRÉSI TANUSÍTVÁNYT !

Fékfolyadék.

A fékfolyadék, (köznyelvben:fékolaj) is jelentős szerepet vállal a korrekt fékhatás elérésében. A levegőből az idő folyamán a fékfolyadék nedvességet vesz fel, ezért annak a forráspontja hátrányosan változik, csökken. Így komolyabb igénybevételkor  a fékfolyadék felforr, balesetveszélyes lehet. Minden gépkocsi gyártó előírja a fékfolyadék rendszeres cseréjét mely általában két évente javasolt. Javasoljuk az autója karbantartási tematikájából ne hiányozzos ez sem, cseréltesse a fékfolyadékot és ellenőriztesse a fékek állapotát rendszeresen. 

Nyiri Péter szervizvezető, hatósági vizsgabiztos 1998-óta...

 

 

Kategória: