Műszaki állapotfelmérés használt-autó vásárláskor

Az értékrendünk

A használtautó vásárlás mindenkinek meghatározó beruházás, legyen szó bármely értékű gépkocsiról. Számunkra pedig a legfontosabb, hogy tájékoztassunk, objektívek, szakszerűek legyünk, ezáltal megkíméljük ÖNT a felesleges költségektől. Természetesen a vizsgálatot, személyes jelenléte alkalmával végezzük, mert az adatok rögzítése mellett ilyenkor tanácsadással, konzultációval egészítjük ki a szolgáltatásunkat, szívesen válaszolunk kérdeire, kalkulációkat készítünk.

Számunkra a legfontosabb szempont a tényszerű tájékoztatás, legyen az kellemes, vagy sok esetben sajnos kellemetlen állapot rögzítése. Mindenki elkerülheti ez által a meglepetéseket, a nemvárt költségeket, ismeretlen hibákat. Felkészülhet a közel és távoli jövő feladataira, a javítandó hibákra, karbantartási költségre.

Az Autónyiri Kft vezetőjeként a több tízéves szakmai tapasztalat, a szakmai tanulmányok és a márkaszerviz igazgatói múlt lehetővé tette számomra, hogy egy olyan technológiai rendszert alkossak, mely a lehető legrészletesebb gépjárművizsgálatot eredményezze.

A teljes állapofelmérés, már egy saját fejlesztésű elektronikus platformon történik tablet segítségével, fényképeket készítünk, mindent részletesen dokumentálunk, amelyről komplett elemzés készül. Ezt személyes konzultáció követ, tanácsadással, valamint az eredményeket e-mailben, vagy kinyomtatva átadjuk. 

Miért érdemes az AUTÓNYIRI állapotfelmérését választani?

 • mert a rögzített eredményeket elemezzük, elmagyarázzuk, időt szánunk Önre, tanácsokat adunk…
 • mert sok kellemetlen, meglepetés szerű költségtől kíméljük Önt meg…
 • mert az Ön és családja biztonsága, a tudatos vásárlás számunkra is fontos. A csalódás, a rossz vásárlás mindenkinek hátrányos…

Az AUTÓNYIRI állapotfelmérés lépései, technológiája:

 • Műszeres lengéscsillapító és fékméréssel kezdjük a vizsgálatot, 
 • A gépkocsi műszaki állapotát átvizsgáljuk, teljes tematikus rendszerben, az eredményeket elektronikus úton rögzítjük, ha szükséges fényképeket készítünk. A vizsgálatot emelőgép segítségével készítjük, a legnagyobb részletességgel. Fékek, futómű, burkolatok, kipufogó, stb., stb.,
 • A gépkocsi karosszériáját festékrétegmérő eszközzel mérjük, a korábbi sérülések felderítése céljából. Amennyiben gyanú merül fel, a partnerünk segítségével karosszérialakatos kollega szakvéleményét is kikérjük.
 • Számítógépes inteligens diagnosztikai eszköz segítségével a vezérlőegységek hibatárolóit kiolvassuk, értékeljük. Kizárólag legális, hivatalos műszereket használunk.
 • Megvizsgáljuk a jármű felszereltségével kapcsolatos összes funkciót, extrát, azok rendeltetésszerű használatát véleményezzük. Klíma, ablakemelők, multimédia, stb., stb.,
 • Esztétiaki vizsgálat alapján felderítjük a látható és néha „láthatatlan” hibákat a karosszérián, kárpitokon, utastérben, csomagtérben. 
 • A gumik, keréktárcsák esetleg dísztárcsák állapotát rögzítjük, ez alap paraméter a biztonságos közlekedés szempontjából.
 • Alvázszám, vagy rendszám alapján a gépkocsi múltjáról információt gyűjtünk. Ezzel előtérbe kerülhet korábbi KM óra tekergetés, vagy súlyosabb karosszéria sérülés esete. Ezek komoly értékcsökkentő tényezők.
 • Menetpróbát végzünk, ilyenkor is sok rendellenes viselkedésre derülhet fény, vagy sok apró feladat kerülhet meghatározásra. Ilyen lehet egy műszeres futómű állítás szükségessége. 

Természetesen a fenti technológiai leírás, csak jegyzet szerűen készült a részletekről győződjön meg személyesen. A teljes SZAKMAI TECHNOLÓGIA időtartama nagyságrendileg 1,5 -2 óra, de az elmúlt évek tapasztalata alapján megéri kivárni, a meglepetések helyett.

Több esetben sikerült ügyfeleinknek sok pénzt, időt, idegességet, bosszúságot megtakarítani, és ez a legfontosabb. A fentieket figyelembe véve szeretnénk azt is kommunikálni, hogy nem áll módunkban utcán, helyszínen, kereskedésekben bevizsgálni autókat, kizárólag saját jól felszerelt telephelyünkön végezzük el az állapotfelmérést.